Sammanfattning kväll och natt

2018-02-04 07:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

17.32 Falköping, mord
Polis och ambulans kallas till en adress i Vartofta utanför Falköping. I en lägenhet anträffas en avliden man och man kan genast konstatera att mannen bragts om livet. I anslutning till brottsplatsen anträffas en annan man som ganska snart kan bindas till brottsplatsen. Den avlidne är en man i 40-årsåldern och den misstänkte mannen är i 50-årsåldern. Den misstänkte är sedan tidigare känd av polisen. En förundersökning om mord har inletts och brottsplatsen är avspärrad. Den gripne mannen har gjort vissa medgivanden och är i nuläget anhållen misstänkt för mord. Anhöriga till offret är underrättade. Förundersökningen kommer att fortsätta under söndagen och i nuläget finns ingen ytterligare information att lämna.

21.53 Kungälv, försök till rån
På Komministergatan ringer en man i 40-årsåldern på dörren till ett radhus och vill ha hjälp att ringa polisen. Han uppger att han blivit utsatt för ett rånförsök där två mörkklädda killar försökt att rycka av honom en stor guldkedja. Detta har ej lyckats men mannen har fått kraftiga märken på halsen. Han har även buksmärtor och körs till Kungälvs sjukhus för kontroll. Ingen gripen.

02.33 Borås, grov misshandel
På Huldregatan har en man i 25-årsåldern blivit knivskuren. En man har kommit fram och frågat efter cigaretter och när han inte fick det knivskar han offret i låret. Den knivskadade mannen fördes till sjukhus men ska inte vara allvarligt skadad.Polisen har sökt efter gärningsmannen men ännu har ingen gripits.

05.34 Mellerud, brand i stuga
Larm om brand i stuga vid Stränge i Melleruds kommun. Enligt räddningstjänsten är det en fullt utvecklad brand och man är på plats och brandbekämpar. Inga uppgifter om att någon skulle vara kvar i stugan. 

06.08 Lysekil, inbrottsstöld
Under natten har det varit inbrott på Stångenäshemmet i Brastad. Någon har tagit sig in via ett fönster och stulit en mobil samt bilnycklar och därefter även stulit en bil. Polis är på plats.

Se händelsen på polisen.se